Första advent!

Hej hopp!
jag är verkligen sämst på att ta mig tiden till att sätta mig ner och skriva lite varje dag. Håller man på som mig så blir det ju sjuhundra sidor varje gång och inte konstigt att det blir jobbigt då!
Ja idag är det iaf första advent, och julkänslan den är helt spårlöst försvunnen. Finns inte i min närhet.
Men men mer om det sedan!
Dagen spenderade jag med Cissi. Vi var på Birsta och hon handlade en massa julklappar till alla nära och kära. Jag Lucas och Cissi hade det trevligt. Men den lille låg ju bara och sov hela tiden:P Men han var med:) Helgen har bara varit helt lugn. Fredagskvällen var vi med Kristina & Daniel körde lite Wii sport och tittade på idol och hade det almänt trevligt.
Igår så var jag och älskling på birsta. vi åkte dit för att handla lite kläder till Lucas. men kom hem där ifrån med två par skor åt mig och en jacka. Jackan som jag vela haft i september. Som då kostade 800, och det tyckte jag var på tok för dyrt. Och nu hade dem den på halva priset :D Så jag fick den av min älskling i tidig julklapp:)
Och skorna ville han köpa till mej, eller han kände nog att var tvungen till det, för själv så har man ju inte mycket pengar! :( Men så är det att vara arbetslös mamma. Men det ska jag ta igen någon gång. Det ska han få se :)
Efter Birsta rundan så åkte vi upp till Nedansjö, till lilla moster och kusinen för att visa upp lilleman:) Efter hennes besök så åkte vi vidare till broder och hans familj. Där fick vi oss en väldans god måltid. Ingela ställde sig och lagade ordning Lövbiff och strips med massa sallad:)
Mumma!
Sedan så blev det bara massa mys, jag Ingela och Lucas fick vara för oss själva medan broder och karln satt inne i tv:n och spelade Modernwarfare2:P
Ja mer än så gjorde vi inte vi bara tog det lugnt och hade det mysigt.
Sedan åkte vi hem över vid elva tiden typ.
Hemma så blev det mat till lillen sedan sängen.
Natten var väldigt lugn faktiskt. Jag la han vid halv ett kanske och då hade han precis fått sista maten, sedan vaknade han runt fyra tiden och nästa gång vaknade han vid kvart över fem. Då tyckte han att han skulle ha mat. Sedan så somnade han vid sex och nästa gång vaknade han vid åtta och åt kanske i en halvtimme sedan somnade han igen och sov till elva. Så jag fick sova ganska mycket i natt.
Han är så himmla underbar och snäll tycker jag. Lugn och goo!
Men tiden går ju så fort. Han är redan tre veckor och en dag. Känns som att vi kom hem från förlossningen i går. Men han har ju blive så vacker. och så stark. Lyfter ju redan huvudet ganska stadigt när han håller han på axeln. Och i förrgår vände han sig två gånger från rygg till mage utan hjälp. Helt galet tycker jag. Så imorgon då kryper han runt här i lägenheten :P Haha !!

Idag så är det då första advent. Älskling vaknade vid tio och spökade igång med julpyntningen. Så nu är vardagsrummet och halva köket klart. Ska fixa resten imorgon när älskling jobbar.
Sedan så blev vi bjudna på super god middag hemma och Kristina&Daniel. Och sedan blev det julskyltning. Men det var inge vidare kul att gå när julkänslan är totalt borta. Så det blev bara en snabbis där nere och sedan hem igen. Så nu sitter man här då. Ska nu skriva klart det hära sedan ska jag bada mammas lillälskling och sedan ska jag lägga honom och krypa ner i sängen slå på projektorn och kolla in tv3.play och titta på Philip&Fredrik.
:)
Här fick han vara lite hos min moster, ''gammelmoster'' :) Så nöjd..

Jackan som jag fick av min älskade pojkvän:)

Skorna som jag också fick:)

Dem andra :) Tänkte ha dem som gåskor. Men får nog vänta lite tills det blir lite varmare ute :P



Och här ligger min lilla plutt. Medans pappa spelar tv spel. Så han är super grinig för att ingen bryr sig om honom. Så nu ska jag faktiskt sätta mig i soffan och mysa med honom :)
Hej hej

Permalink Allmänt Kommentarer (10) Trackbacks ()

Lyckligast i världen:)

Ja idag var det då andra dagen som jag var hemma med min lilla prins:)
Igår tog vi det bara lugn, jag plockade lite här hemma och försökte få lite ordning och vi bara myste på jag och lilla Lucas.
Idag så har det vrit lite mera fart. Vi klev upp vid tio, skönt att få sova men i stället har han varit uppe lite i natt. Men då sov han lite längre med och det var super skönt. Men vi vaknade vid tio och fixade till oss jag gav lillen mat och klädde på honom.
Jag fixade till mig och sedan tog vi en promenad in till birsta där vi sedan åkte bussen in till stan.
Lillens första tur med bussen :D Thihi och lugn var han och bara låg och sov.
Med bussen åkte jag till stan och med oss var även Kristina :)
Inne i stan så skulle jag ju träffa lite annat folk. Träffade Cissi också.
Och på in mötte vi upp Sofia, kim, matilda och frida. Dem ville ju kika in lilla Lucas. :)
Sedan vid halv fyra kom älskling och hämtade upp oss. Och då åkte vi ut till njurunda för att handla lite kläder. Fick ju ett pressentkort av farfar på 500 kr. så vi åkte ut till ''Tre små busfrön'' som affären heter och handlade massa fina saker :)
Där har vi då kläderna som vi köpte. Handlade lite större storlek, för vi har så tok mycket kläder o strl 50-56 så det blir inge mer så vi handlade 62-68 nu så det får ligga ett tag tills han växt i dem:D
Dressen som ligger längst upp med igelkotten fick vi iaf av '' Tant Cissi '' Mycket snällt då blev Lucas så glad :)
Tack Cissi:)
Och resten handlade vi då:)
Sedan när vi kom hem så kom farbror Johan på besök, då beställdes här pizza så myste vi lite med pizza och bra sällskap:)
och medans vi åt så fick lille lucas ligga på sina mysiga fäll och titta på. Eller titta och titta han sov mest hela tiden :D

Titta så dem myser med varandra :)

Se så tjusig han är :) Thihi

Medans mamma och pappa käkade gott så fick jag ligga på fällen och mysa :)

Åå jag älskar att mysa :)

Ja där låg han medans vi åt. Och sedan efter att vi ätit så kom det mera besök. Jimmy oh hans tjej kom och Cissi var ju också här:)
Nu ligger min prins och sover la han för 40 min sen ungefär. det betyder att han kommer vakna vid tolv tiden och vilja ha mat sedan kommer han vara kanon pigg och inte vilja sova förens vit ett två tiden och då kommer jag få sitta vaken... Fyyy jag måste få en rutin som blir bra så att det inte alltid blir så sent- Hur gör jag det?? Hjälp mig någon.
Nu ska jag lägga mig och sova iaf en stund tills lillen vaknar. Peter sitter och spelar tvspel med jimmy och Johan så jag får vila ett tag då. Natti natti- Ha det så bra alla :)

Permalink Allmänt Kommentarer (9) Trackbacks ()

Sista dagen!

Ja nu sitter man här, Lucas ligger och sover. Han lär vakna om ett litet tag och vilja ha mat. Älsklingen sitter och spelar tvspel. Ett spel som vi köpte idag, faktiskt jag som ville ha det :D Har velat det ett tag nu, och nu fick jag det :P
Idag har farfar varit på besök. Första gången han träffar Lucas. Han har haft så mycket att stå i och när han väl kunnat komma ut så har vi haft annat planerat så det har bara inte blivit av.
Av honom fick vi ett pressentkort på en nyöppnad barnklädes affär ute i njurunda. Så imorgon ska vi faktiskt åka ut dit och köpa lite kläder. Men det blir i storlek 68 då. För nu har vi så otroligt mycket kläder i dem små storlekarna så nu blir det lite större :D

Linda och Thompa kom också på besök :)
Väldans trevligt. Till dem bakade jag en hallonpaj som vi satt och klämde i oss, men jag misslyckades lite halvt med den denna gången. Tyvärr. Men lite god var den ändå. Hade den i ugnen lite för länge:(
Men den gick ner:)

Sista dagen hemma tillsammans med hela familjen. Det skrämmer mig lite. Peter åker på jobbet imorgon som vanligt. Kommer hem vid halv fyra igen. En hel dag själv bara jag och Lucas. Undra om man klarar det?
Nu är ju även pappa med, han kan lixom ta lillen när jag vill sova lite eller behöver göra något annat. Men nu finns han inte där. Jag blir helt själv och måste klara allt på egen hand. Fy det skrämmer mig verkligen. Nu har man haft honom till hands i två veckor, och imorgon ska jag vara bara jag! Fyy
Men man ska väl klara det. Någon gång måste man ju vara själv. Jag kan inte ha han hemma hela tiden. Men det är så tråkigt att han ska behöva jobba. Att inte få träffa Lucas på hela dagen. Det är så många timmar som försvinner.
Jag tänker mig själv sedan när jag ska börja i skolan igen i augusti? Kommer jag verkligen det, eller kommer jag vilja vara hemma med familjen. Min lilla goprupp!
Aja det är ett kapitell längre fram. Men nu idag så är allt underbart, kan inte ha det bättre än så här. Jag älskar verkligen min familj. Jag älskar Peter och jag älskar min lilla Lucas.

Imorgonbitti ska jag upp tidigt, har väl varit vaken ganska tidigt alla andra dagar med men imorgon ska jag upp ur sängen tidigt och köra älskling till jobbet. Sedan ska jag och Lucas åka på koll på Bvc. Han ska vägas och mätas och kollas till så att allt är bra med honom. Ska bli spännande och se vad han har gått upp. Han måste ha gått upp mycket så som han äter. Annars har han verkligen ärvt pappas förbränning :P haha
Och efter det ska jag nog bara hem, ta det lugnt och njuta av ensamheten. Eller ensamheten är det kanske inte. Jag kommer ju ha det jag gör ändå. Men utan pappa Peter denna gången.

Men men nu kommer det lite bilder. Så det inte bara blir en massa tråkigt läsande!:)
 Lillskrutten fick sig ett bad innan resan ner till Skåne. Måste ju vara fin inför mormor ;)

Åsså fick han mysa med nappen och handuken:)



Och man blev så himlans trött av att bada! 

Ååå det är super mysigt det hära :D

Min lilla gopropp. Han är vackrast i mina ögon!

Titta han kan sitta :D 

Vi köpte en ny uppsättning åt han :D Är han inte vacker?:)

Nakenfisen:) Stark som tusan och ska riva ner alla kläder :)

Min napp. Rör den inte:P

Mys killen min!:)

Å jag var så trött. Så vi somnade tillsammans:P haha

Stewen tyckte så mycket om Lucas:)

Å syster är så sugen nu. Men hon har ju ett tag kvar!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Hemma igen:) SKRIVET DEN 21/11 16.15

SKRIVET DEN 21/11 16.15

Hej hej!
Idag är det två hela veckor sedan lillskrutten våran kom till världen. Ganska exakt två veckor sedan nu i tid som vi kom hem från förlossningen.
Känns som att tiden bara springer iväg, känns som att det snart är dax för lillen att flytta ut. Snart kan han krypa och han kan gå och prata. Det är så hemskt.
Vill bara att tiden ska gå lite långsammare. För det är ju så underbart.

Men man får ta vara på tiden så gott man kan.
Nu har vi precis kommit hem, efter en lång bilresa från skåne. Vi har haft en underbar vecka nere hos min mamma. Lilla Lucas fick träffa mormor och sina tre mostrar:) Det tyckte han om. Och det gjorde även syskonen med.
En lugn vecka, träffat lite folk och bara njutit av tiden. Nu längtar jag tills jul då en syster kommer upp och hälsar på :)
Bilresan gick underbart bra, lillen låg och sov mest hela tiden med mamma:) Han åt då och då och sedan sov han. Han är verkligen den lugnaste jag någonsin sett, men man ska väl inte ta ut lycka i förskott det kommer nog snart :P haha
Nu ligger han med pappa i soffan och tittar på tv, jag sitter här och försöker komma på något bra att skriva men vet bara inte ritigt vad jag ska skriva om.
Vill ju berätta så mycket om Lucas men vet inte vart man ska börja. Tror därimot att han kanske är allergisk mot katter:/ Tyvärr. Mamma har ju två katter och när vi nu var nere hos henne så kletade hans ögon igen helt och hållet. Vi var till Bvc och kollade upp det men dem sa att han förmodligen hade en deffekt tårkanal. Men dem visste inte riktigt. Får hoppas på det, det skulle tydligen vara normalt att det blir så. Vill ju inte att lillen ska vara allergisk mot något. :(
Men vi skullle badda det med kokande vatten morgon och kväll och även massera vid tårkanalen ett par gånger om dagen då skulle den nog komma igång och kladdet skulle släppa.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Värdelös!

Värdelös!

Hej hej! Jag har verkligen varit värdelös med skrivandet nu den senaste veckan. och jag ska väl inte skylla på lilla lucas att jag inte har någon tid nu, för det finns faktiskt hur mycket tid som hellst. När lillen ligger och sover eller när han ligger på sin fårfäll och filosoferar:) Men han är bara för undrbar att man hälldre sitter och tittar på honom dem timmarna istälet för att sitta vid datorn.

Det har nu gått 14 dagar sedan han bestämde sig för att komma till världen. Och dagarna har gått på tok för fort. Men det är nog dem 14 bästa dagarna i mitt liv. Och jag skulle nog tro att det är så för pappa Peter med :)

Dem två första dagarna sov han mest bara hela tiden. Åt knappt något och bara sov. trodde i början att han inte kunde suga men när han väl var hungrig så åt han också. Kunde gå12 timmar innanhan åt. Var tillbaka på efterkoll på måndagen och tog hörseltest och dem fem vanligaste sjukdomarna. Han hade kanon hörsel och vi har inte hört något fråndem om sjudomarna,men det skulle ta tre veckor.Och hade man då inte hörtnågot så skulle det vara lugnt:)så man får hoppas på att dem inte hör av sig. Men där på kollen fick vi han till att äta och då åt han vid två tiden, sedan ville han äta vid fem igen och sedan vid åtta. Så på måndagen då kom han igång med sitt ätande. Och nu äter han var annan var tredje timme på dagen. Onsdagen var vi på vår andra koll, då det var vägning och dem skulle även kolla han leder och pungkulor och ögonvitor. Han hade då gått ner200 gram men det sa dem var helt normalt.

Och allting såg perfekt ut och min lilla pojke är helt frisk:)

Ja och dagarna dem ser väl lite anorlunda ut nu, man hinner inte med sig lika mycket som innan. Dagarna går fort och man hinner knappt damsuga hemma.Man har så många timmar över närskrutten ligger och sover men ändå så hinner man inte.Det är ganska sjukt. Men han är på tok för underbar att man bara inte hinner med annat mer än att mata och titta på honom.

Massa folk som kommer och hälsar på, brödrarna med familj och många kompisar. Det är kul att visa upp det lilla

underverket:)

Helgen blev bara lugn med myys hemma, titta på idol och myser. Men det är inte alltid mys, lite jobbigt har det också varit. Två nätter som han bestämde sig för att inte sova alls för mycket. Och ammningen är också lite jobbig då brösten inte riktigt tycker om det. Har fått lite småsår på bröstvårtorna att det gör tok ont nä ja ammar, men det är ju normalt och det ska gå över. På söndagen bestämde vi oss för att vi ville åka och hälsa på min mamma och syskonen i skåne. Men vi velade fram och tillbaka för vi visste inte vad som var bra för Lucas. Alla pratar om att man inte ska åka iväg eller att man inte ska träffa massa folk. Men jag kände inte för att sitta hemma och eftersom min mamma inte kan åka någonstans så ville jag åka till henne för att lucas ska få träffa mormor när han är lite och för att mormor ska få träffa han när han är liten :)

Så vi ringde till bbh och frågade dem vad dem tyckte. Och dem sa bara att dem inte tyckte att det var några problem men att vi inte skulle träffa folk som är sjuka! så vi bestämde oss för att åka :)

Vid elva på kvällen så packade vi bilen och började våran resa. Lucas fick sitta i barnstolen två timmar sedan ville han ha mat. Då stannade vi och han fick komma upp och ligga hos mig. Sedan fick han ligga och sova i babyliften:P

Kanske inte det bästa för säkerheten men så fick det bli. Resan tog lite längre tid denna gången eftersom det blev två stopp extra och mata lillen.Men resten av tiden då sov han bara :) så det var ganska skönt!

Väl nere så blev alla super glada. Ingen visste ju om att vi skulle komma så det blev en överraskning.

Idag är det då fredag och vi har varit här sen i söndags. Träffat lite folk men mest tagit det lugnt. Handlade lite kläder igår till honom två jätte söta bodysar och en dress. Oh han blev super söt i dem:)

Nu ligger han i famnen på moster cecilia och skriker en massa. Han är lite hungrig så jag får äl ta över nu. Och ammningen går mycket bättre nu. Gör inte alls lika ont längre, såren har börjat läka och dem börjar vänja sig att det ska vara en lite sugmanick där och suga ;) så det känna mycket bättre nu.

Blir även idol med syster Linda ikväl, sista kvällen sedan bär det hem över.

Nää nu måste han få mat för nu är han galen.

Skriver snart igen det lovar jag. Hej hej :)

 

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Välkommen till världen lilla Lucas :)

Ja nu var det då ett tag sen jag skrev i den här blogge, lovade mig själv att jag skulle skriva nästan varje dag och berätta om allting som händer. Men näe så blev det inte.
Men men, nu har jag iaf en hel del att berätta!
Efter karln slutade jobbet så bestämde vi oss för att gå på birsta och fixa det sista till BB-väskan. Bland annat en morgonrock och lite troser. Kan ju vara dax att fixa den tänkte vi ju eftersom det bara var två veckor kvar till planerat datum. :P Så vi gick ut för att fixa det. 
Kvällen  spenderades med min bror hans flickvän och karln min, tittade på idol och pojken och bror tog sig två öl.
Idol slutade och dem tänkte lixom att ja men va fan. Vi sticker ut på krogen och sjunger lite kareoke:P
Båda var väl på, men bror min hade på sig tränings kläderna och kände kanske att det inte var den bästa outfiten:O och han ville inte åka hem för att ta på sig andra kläder.
Så det blev inte av.
Men, kvällen fortsatte, vi gick och la oss vid halv två kvart i två tiden. Kollade på en film. Älskling somnade ju direkt och jag fortsatte att kolla. Vid kvart över två tiden så började det hända något. Trodde först att jag kissade lite på mig, utan att jag märkte av det. Så jag gick på toa och kollade till lixom och ja tänkte väl inte mer på det. Blev bara förvånad. Sedan stack det bara till i magen på mig. Ont gjorde det ju, men jag fortsatte att kolla på film. Och yttligare en gång till kom smärtat. Och jag tänkte '' vad fan är det som händer ''? Hmm.
Väckte älskling och sa att jag hade skit ont i magen. Yrvaken som han var så sa han bara. Åå gumman kom och kryp ner här hos mig då.
Jag kröp ner och reste mig lika fort igen kan jag lova. Och skrek till lite. Jag höll på att dö kändes det som. Sedan sa jag bara det att älsling. Jag tror att det är på gång här nu.
Han flög upp ur sängen och sa lixom är det så gumman. Han blev helt till sig. Och jag sa jaaa jag tror det. Men då helt plötsligt så slutade värken och jag sa att näe nu slutade det. Så jag ska nog lägga mig och försöka sova lite.
Haha Trodde jag. SKrek till och då sa Peter att nu är det fan vi som åker in.
Panikpacka väskan som inte var klar och in i bilen. På vägen in höll jag på att avlida. Värkarna kom och dem blev allt tätare och tätare. Och jag tänkte lixom att jaha nu är det dax. Hoppas barainte att vi blir hemskickade för då blir jag galen. Jag orkar inte med att ligga hemma så hära!
8 min över tre stod vi på parkeringen vid akuten. Och vi gick in, fick oss ett rum. Jag vankades runt där medans barnmorskan sprang iväg på andra ärenden och jag visste inte alls vart jag skulle ta vägen. Peter sparang ner i receptionen och fixade en patienbricka, för en sån tänkte inte vi på att ta med oss. Så han fick skaffa en ny.
Han kom upp, barnmorskan kom tillbaka och jag gick fram och tillbaka och önskade att någon kunde ta mig till en annan plats.
Barnmorskan som då heter Annelie bad mig lägga mig i sängen för att kolla hur det såg ut där nere då.
In med handen och fick ett svar som, Oj då! Du var då öppen 5 cm du.
Haha okej tänkte jag. Vilken jävla tur, jag som trodde att jag inte var öppen ett skit att det bara var början och att jag nu skulle börjas öppna. och jag säger det. Hade det varit så, så hade jag gått hem. För jag ville verkligen inte något mer.
Vi bytte till ett förlossningsrum och jag fick på mig andra kläder. Sedan var det bara till att köra igång. Sug i lustgasen och krysta. Max fem min gick det sedan var jag öppen fullt och lillen var på väg ut :P
Kvarten efte så var min lille pojke ute. 04.09 kom han till världen.
Känslan att få upp den lilla kroppen på mitt bröst var helt obeskrivlig.
Han var så liten och så smal. Tyckte jag. Men han vägde ju 3650 gram så han var nog inte så smal ändå :P haha
Men men. nu orkar jag inte skriva nå mera om den förlossningen:P
Allting gick kanon bra och min älskade karl var helt underbar under hela tiden. Och vi fick våran älskade son Lucas som vägde 3650 gram och var 49 cm lång 04.09


Älskar er båda mina söta små prinsar<3
Mitt lilla undervärk. Helt färsk och ny;)
Min lilla älsklings pojke!
Så underbar och så vacker<3
Stolt pappa :)

Lillfisen. På med en massa kläder. Det tyckte vi inte alls var nå roligt. Fyyy så hemskt.

Här mådde vi gott. Under värmelampan oh massa varma kläder. Mysigt värre :)

Väl hemma fick lillknubbisen prova våran säng innan hans egna ;)

Och här fick han ligga i sin egna :) Dagen efter :D

Permalink Allmänt Kommentarer (9) Trackbacks ()

Mycket på gång nu:)

Ja, det är mycket som har hänt nu dem senaste dagarna och nu börjar det verkligen närma sig till beräknad dag:) Helt underbart!
Igår köpte vi oss en bil, vilket jag inte trodde att vi skulle göra dem närmaste månaderna. Men vi hittade en jätte fin, billig och helskön att köra. Så då slog vi till. Var ju ute efter en Audi a6 avant, men efer många om och men så bestämde vi oss för att köpa en passat. Dels för att alla snygga audi:sar dem var så lång här i från. Och vi orkar verkligen inte stressa iväg för att köpa en bil nu när det är så pass nära. Och sedan hittade vi denna bil i timrå till kanon pris vill säga typ 24 tusen mindre än vad vi planerat att lägga på en bil och den hur underbar som helst. En passat 1.8t chippad dessutom:)
Så nu behöver man inte tänka på det något mer:)
Idag har vi också handlat en massa! Massa roliga saker. Men jag skriver mer om det imorgon! Blir så mycket skrivande och nu vill jag bara gå ocg lägga mig och sova. ska upp tidigt imorgon köra älskling på jobbet sedan till Mvc för en återkoll!
Men nu ska jag iaf sova! Natti natti alla söta och glada.
Jag är iaf världens lyckligaste som har världens bästa pojkvän som snart ska bli mamma & pappa och jag längtar såååå himla mycket till det nu så det är helt sjukt.
Nattnatt!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söndag:)

Jaha då var denna helgen över:) Men ska först berätta lite om veckan..

I tisdags tror jag det var, så gjorde jag och älskling ett gulligt litet minne av magen min. Vi tog och gipsade in den och lät det torka så hade vi en mage sedan. Det var super kul, men lite jobbigt att gå med gips runt sig i 30 min
  bara :P Men det var det värt:)

T


Jag är bara föööör kär i min lilla gris:) <3
Älskar dig älskling!

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()